CRÒNIQUES

2º PROVA CIRCUIT IOMCAT 2023

La segona prova del Circuit va comptar amb la participació de 16 regatistes i unes condicions de vent sud d'entre 10 als 13 nusos que van posar al límit l'aparell gran, després de 14 regates molt disputades i parelles en què era molt difícil mantenir-se als llocs d'avantguarda ja que la flota estava extremadament ajustada, donava moltes sorpreses i canvis de líder en tot moment, finalment després dels 3 descarts, va quedar com a guanyador Paul Le Duc del CV Palamos, seguit de Ramon Soler del CM Cubelles i en tercera posició Jim Campbell del CM Cubelles, qui realment va ser la sorpresa. Així la flota va acabar amb un dia fantàstic de regates amb un ambient extraordinari i un gran espectacle per als visitants al Canal Olimpic.


CLASSIFICACIONS AQUI


1º PROVA CIRCUIT IOMCAT 2023

La primera prova del circuit va comptar amb la participació de 17 regatistes i entre ells diversos que han tornat a la classe.

La jornada es presentava amb un temps clar i vents que van anar rolant al sud fins a quedar-se tota la jornada amb una intensitat d'entre 5 als 8 nusos d'intensitat, l'oficial de regata Seny Jimenez, ha tingut una tasca excepcional permetent disputar 9 proves amb 2 descarts, el torneig va tenir 3 protagonistes que van lluitar sense treva pel primer lloc, finalment el vencedor va ser Jose Manuel Palma, seguit de Ramon Soler i en tercera posició Eduard Bonifacio.

A destacar la bona acceptació per part de tota la flota de poder comptar a partir del 2023 amb un jutge a tot el circuit el que facilités el correcte funcionament de circuit i fent un gran salt de qualitat a la classe.

CLASSIFICACIONS AQUI

I Trofeu IOM Estartit 2023


La jornada del 14 de gener es va presentar amb unes condicions ideals per navegar, amb unes temperatures atípiques per a aquesta època de l'any i vents d'entre 4 als 10 nusos del nord-est, rolant posteriorment al nord, durant el primer tram del campionat es presentava una dura batalla entre Emilio Gonzalez, Paul Le Duc i Eduard Bonifacio que a partir de la prova 8 el fins al moment lider va haver de retirar-se per trencaments, posteriorment succeïa el mateix per a Paul Le Duc, després de la novena regata es va convertir en una dura batalla per la lluita pel podi, en què Ramon Soler, Eduard Bonifacio, Jose Manuel Palma i el francès Gabriel Le Duc es disputarien al mil·límetre les últimes 4 proves, finalment i després de 13 excel·lents mànigues es va convertir en clar Guanyador Ramon Soler, deixant a Eduard Bonifacio en segon lloc i en tercera posició a Jose Manuel Palma qui estrenava vaixell nou i va demostrar una velocitat infartant per moments. Cal destacar que l'organització del Club Nautic L'Estartit va ser extraordinària i l'ambient viscut va ser d'autèntica festa. Agraïment especial a Isaac Vila jutge de regata i la Marta Caula qui s'ocupà de fotografiar i filmar des de l'aigua i fora, la qual ens deixo unes imatges úniques que quedessin en el temps. Recordar que aquesta prova serà sumada a la regata de desembre de l'ASBB de Balaruc per determinar el guanyador de la primera edició del Trofeu Pirineus que dóna com a vencedor a la flota que sumi la menor quantitat de punts sumats els seus 3 millors regatistes a cada prova.

CLASSIFICACIONS AQUI

FOTOS MARTA CAULA AQUI 

 "TROFEU CHRISTMAS RACE"

El dissabte 17 de desembre es va disputar la darrera regata de l'any al canal olimpic, amb una participacio de 15 regatistes de vinguts de tot el territori mes la presencia d'un regatista francès.

El vent es va fer esperar fins passades les 13 hores, quan després d'alguns intents es van poder fer 3 proves amb vents que no van superar els 3 nusos i rols de fins a 180 graus, malgrat això la flota tenia la moral i l'entusiasme necessari per donar-li validesa a aquest campionat.

Els resultats van donar com a guanyador Ramon Soler del CM Cubelles, seguit d'Eduard Bonifacio CM Cubelles i Gabriel Le Duc d'ASBB (França).

Cal destacar que el regatista i company Jossep Masso va obsequiar una insígnia de la classe IOM de fusta artesanal a tota la flota participant.

CLASSIFICACIONS AQUI