1º Prova Circuit IOMCAT

2º Prova Circuit IOMCAT


Amb la presència de 15 regatistes, es disputo la segona prova del Circuit IOMCAT, amb vents de sud-est d'entre 8 a 17 nusos es diputaron un total de 12 proves.

Començaria la primera regata amb una flota que optaria per l'aparell “B” donades les condicions de vent, sent Ramon Soler el clar guanyador, seguit de Manuel Palma i Josep Masso situant-se en una excel·lent tercera posició. Immediatament donaria principi la segona regata amb les mateixes condicions en la qual novament Ramon Soler no donaria opcions i guanyaria novament seguit en aquesta ocasió per Paul Le Duc i Ernest Rodas que estrenaria vaixell nou amb el qual ja començaria a situar-se en llocs d'avantguarda. La tercera donaria principi i novament Don Ramon s'emportaria el primer lloc, seguit novament per Paul Le Duc i Manuel Palma novament se situaria en tercera posició.

Després d'una pausa de 5 minuts, la flota tornaria a la quarta prova amb les mateixes condicions, en aquesta prova s'imposaria Paul Le Duc, seguit de Manuel Palma i Ramon Soler. Les següents 2 regates donarien com a guanyador a Ramon Soler, seguit de Manuel Palma i Xavier Crespo en totes dues regates.

Sobre les 14 hores la flota cap a una pausa de 30 minuts per a menjar i tornaria a l'aigua per a començar la setena prova, amb les condicions una mica canviants que posarien al limiti de l'aparell A i B. Així la regata donaria com a clar guanyador a Paul Le Duc, seguit de Manuel Palma i Ramon Soler. L'octava començaria alguna cosa mes renyida i mostrant la flota alguna cosa mes compacta i amb rols i pous de calma que donarien un avantatge als quals optarien per l'aparell mes gran, així acabaria amb el triomf de Paul Le Duc, seguit de Ramon Soler i Manuel Palma.

La novena del dia es presentaria amb el vent en clara disminució i novament Paul guanyaria seguit de Ramon Soler i tercer Jordi Martorell l'ultimo campió de la 1r Prova del Circuit. Després d'una pausa de 5 minuts la flota es dividiria quant a que aparello posar i molts es van passar a l'aparell A, començaria guanyant novament Paul Le Duc, seguit de Ramon Soler i Jordi Martorell.

La anteúltima prova donaria com a guanyador a Ramon Soler que després d'un duel de titanes aconseguiria arrabassar-li el primer lloc a Paul Le Duc que acabarien en un match race apart, seguits per Lluis Mejias que faria una regata espectacular i bé merescudament aconseguiria llocs de podi. Arribaríem a la ultima prova amb un final d'infart entre Ramon Soler i Paul Le Duc que lluitarien pel primer lloc de la general, finalment el vencedor seriosa Paul Le Duc seguit de Ramon i novament Xavier Crespo en tercera posició.

Aquest campionat acabo amb l'OR per a Paul Le Duc del CN Estartit, la plata per a Ramon Soler del CM Cubelles i el bronze per a Manuel Palma del CM Cubelles.

A destacar la presència del debutant Ferran Fayol amb el seu Pikanto acompanyat d'Oscar Guillem, Kristina Navarrete i Tomeu Tortella membres d'un equip desafio RC Sailing Barcelona que s'acosto per a prendre impressions del que és una regata de IOM, als quals esperem en un futur veure'ls regatejant en IOM.