Campionat de Catalunya 2024

CAMPIONAT DE CATALUNYA 2024

Durant el cap de setmana del 13 i 14 de gener es va disputar el Campionat de Catalunya 2024 de la Classe sota la fantàstica organització del Club Nautic Estartit, la Federació Catalana de Vela i la IOMCAT.

Hi van participar un total de 17 regatistes provinents de tot el litoral català i 2 regatistes francesos.

El primer dia de regates es va presentar amb vents d'entre 4 a 6 nusos que van variar del nord-est al sud-est. Les primeres proves mostrarien per on anirien els trets, veient com a guanyadors Paul Le Duc, Eduard Bonifacio i Ramon Soler, encara que la flota demostrava com es compactaria de les següents proves que donarien com a guanyadors Oscar March, Paul Le Duc i Ramon Soler, però la classificació amb descarts i amb les mitjanes posaria Manuel Palma, Oscar March i Gabriel Le Duc a la contesa. Les dues ultimes regates del dia posarien un Ramon Soler intractable guanyant les dues proves. Amb la qual cosa la flota quedaria amb els llocs del 2n al 6è en escac per a la següent jornada.

Diumenge la flota va haver d'esperar que el terral s'establís amb uns 3 a 4 nusos del sud-oest que van permetre fer 3 proves amb aquestes condicions que donarien com a vencedors Ramon Soler en dues ocasions i Eduard Bonifacio a l'altra, però seguits molt de prop per Jordi Martorell, Gabriel Le Duc i Manuel Palma que sumarien una increïble pressió per al tram final del torneig. La segona part del dia es disputarien amb vents del sud-est entre 4 i 6 nusos i amb petits rols de 20 graus i canvis de pressió. En total serien 4 mànigues que donarien 2 primers a Paul Le Duc, un altre per a Oscar March i una altra per a Gabriel Le Duc que posaria en greus dificultats el podi. Finalment Ramon Soler seria el Campionat, La Plata seria per a Eduard Bonifacio que gràcies a la seva excel·lent mitjana en el tram final aconseguiria quedar a només dos punts del Campió i el Bronze per a Paul Le Duc.


El Torneig va ser un èxit rotund quant a organització gràcies a Isaac Vila, Maggie Alonso i Jan a la part tècnica que van tenir una fantàstica actuació. Però el més important d'aquest Campionat és que la Flota va demostrar una excel·lent camaraderia, exemple d'esportivitat i sobretot cap col·lisió, ni trencament important que demostra que el més valuós per a la salut de qualsevol classe és poder presumir de gaudir d'un excel·lent ambient de companyerisme, respecte i gaudir de jornades de nivell excel·lent sense perdre l'essència de l'esport.