Trofeu Ganxo 2024

Trofeu Ganxo 2024


Dissabte 27 de gener 16 regatistes de la flota IOMCAT van disputar aquesta tradicional regata en aigües del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols, sota unes condicions immillorables de clima, sol radiant i vents d'entre 3 a 8 nusos del sud a sud-est.

El comitè format per Fabian i Marc després d'esperar les condicions i establir el recorregut van decidir començar la primera prova del dia en què s'imposaria de manera impecable pel diverses vegades Campió del Món d'Europa i un dels referents de la Vela al nostre país, el nostre estimat Paul Maes, seguit molt de prop per Oscar March, Ramon Soler i Josep Masso. La segona donaria com a triomfador Ramon Soler, seguit de Manuel Palma i Oscar March que seguia sempre entre els primers. La tercera començaria després d'un petit canvi de recorregut que aprofitaria Eduard Bonifacio per guanyar tranquil·lament seguit per Juan Carlos Martinez i Ramon Soler.

A continuació la quarta regata seria una baralla de principi a fi entre Paul Le Duc, Paul Maes i Oscar March que acabaria en aquest ordre, encara que molt disputada.

Després d'una pausa per tornar a trimar vaixells i un altre canvi de recorregut començaria la cinquena amb primer merescudíssim de Narcis Bou que no deixaria opció als seus seguidors Eduard Bonifacio i Paul Le Duc. Així les coses començarien a exigir màxima concentració perquè aquest campionat podria deixar com a guanyador qualsevol, la sisena prova seria guanyada per Paul Le Duc, seguit de Manuel Palma i Ramon Soler. Després d'un altre reajustament del camp la flota disputaria la setena del dia que posaria novament a Paul Le Duc al capdavant seguit aquesta vegada per Juan Carlos Martinez i Eduard Bonifacio. Ja a l'Equador del torneig la tensió entre els 6 primers era palpable i Ramon Soler posaria les cartes a taula emportant-se la vuitena, novena i desena seguit per Eduard Bonifacio, Manuel Palma, Oscar March, Juan Carlos Martinez i Paul Le Duc. Amb aquests resultats el final seria una autèntica batalla entre els 4 candidats Ramon Soler, Eduard Bonifacio, Paul Le Duc i Oscar March. La onzena prova donaria com a guanyador Oscar, seguit de Paul i Ernest Rodas que malgrat no fer podis va tenir un exercici molt regular i sempre va saber estar en llocs d'avantguarda. La següent posaria tot altre cop en escac ja que Eduard Bonifacio diria aquí estic i guanyaria seguit de Paul Le Duc i Ramon Soler. Amb aquests resultats la darrera regata seria decisiva i qui guanyés s'enduria el trofeu i així va ser!

Un final d'infart entre els 3 candidats que des d'un principi se separarien de la resta de la flota donant pur espectacle a cada virada o decisió que prendrien per emportar-se el premi, Eduard Bonifacio es posaria gairebé tota la regata al capdavant seguit per Ramon colze a colze i Paul Le Duc que veient aquest duel aprofitaria per a en una decisió ràpida aconseguir situar-se al costat bo del camp i poder avançar-los per una escassa eslora d'avantatge en l'últim barlovent, distància que es va mantenir fins a creuar la meta donant com a guanyador Paul Le Duc, seguit d'Eduard Bonifacio i Ramon Soler.

Finalment el Trofeu va acabar amb Paul Le Duc primer empatat amb Ramon Soler i Eduard Bonifacio en tercer lloc.

Cal destacar el debut de David Amat i Jordi Pujol que començaran a sumar experiència en aquesta classe.

Per finalitzar el Club Nautic Sant Feliu de Guíxols realitzo el lliurament de premis al Tinglado sota un ambient increïble i donant uns trofeus molt bonics als guanyadors.

Agraïment especial al Marc i Fabian per l'excel·lent organització i cura de la flota.